Υλικά για ένα ταψάκι διαμέτρου 22 εκ.

  • 6 φύλλα ζύμης χωριάτικης (έτοιμο στο εμπόριο ) ή 8 φύλλα ζύμης γιούφκα ανάλογου μεγέθους σε συγκεκριμένα ντελικατέσεν.
  • 13-15 φετούλες (120-150 γρμ) βοδινού παστιρμά (χωρίς το τσιμένι) Sary
  • 350 γρμ κασέρι κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 φρέσκιες ντομάτες ώριμες αλλά όχι λιωμένες
  • 2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 φίτζάνι λιαστές ντομάτες καλά ξεπλυμένες και στραγγισμένες
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2/3 φλιτζανιού εελαιόλαδο
  • 1 κ.σ μαύρο σουσάμι

Διαδικασία:

Κόβουμε στις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και αφαιρούμε τα σπόρια. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε 3 φύλλα ζύμης.Λαδώνουμε ενδιάμεσα τα φύλλα ζύμης .Αραδιάζουμε τις φετούλες παστιρμά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου ζύμης.Συνεχίζουμε με τις μισές φετούλες κασέρι .Στη συνέχεια στρώνουμε τις ροδέλες ντομάτας και πασπαλίζουμε με τις λιαστές ντομάτες.Κατόπιν σειρά έχουν οι ροδέλες από πιπεριές και τέλος οι υπόλοιπες φέτες κασέρι.Πιπερώνουμε.Σκεπάζουμε τη πίτα με τα 3 υπόλοιπα φύλλα ενώ δεν ξεχνάμε να λαδώσουμε ενδιάμεσα.Λαδώνουμε καλά το τελευταίο φύλλο και πασπαλίζουμε με μάυρο σουσάμι. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.Σερβίρουμε την πίτα ζεστή.

Συνταγές από την οικογένεια Σαρημπόγια.